Yogalessen in Zwolle Stadshagen

Brengt je terug naar je gevoel

Yogalessen in Zwolle Stadshagen

Brengt je terug naar je gevoel

Bent u op zoek naar hoogwaardige yogalessen in Zwolle, specifiek in de prachtige wijk Stadshagen? Bij Studio Lotuszen.nl bent u aan het juiste adres! Onze studio biedt een breed scala aan yogalessen die geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderden.

Of u nu op zoek bent naar ontspanning, flexibiliteit, kracht of innerlijke balans, onze ervaren en toegewijde yogadocenten staan klaar om u te begeleiden op uw yogareis. Bij Lotuszen Studio geloven we dat yoga niet alleen een fysieke activiteit is, maar ook een holistische benadering van welzijn en gezondheid.

Onze yogalessen in Zwolle Stadshagen combineren de perfecte mix van ademhalingstechnieken, lichaamshoudingen en meditatie om u te helpen uw innerlijke rust te vinden en uw geest, lichaam en ziel in harmonie te brengen. Ongeacht uw leeftijd, conditie of ervaringsniveau, iedereen is welkom bij Lotuszen Studio.

Naast de vele voordelen voor uw fysieke en mentale gezondheid, bieden onze yogalessen ook een geweldige gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten en deel uit te maken van een warme en ondersteunende gemeenschap. Onze studio is een veilige en inclusieve ruimte waar iedereen zich welkom voelt.

Als u geïnteresseerd bent in yogalessen in Zwolle Stadshagen, bezoek dan onze website Lotuszen.nl voor meer informatie over ons lesrooster en de verschillende yogastijlen die we aanbieden. Neem vandaag nog contact met ons op en begin uw reis naar een gezonder, evenwichtiger en meer mindful leven met Lotuszen Studio.

yoga-image16-free-img.jpg

   Lesrooster Zwolle

Wat is Yoga?
Je beoefent tijdens yoga houdingen die je lijf en geest versterken en krachtig maken, met daarnaast rustige, verdiepende houdingen die je geest en lijf ruimer maken, kalmeren en openen. Het gaat om het evenwicht tussen de verschillende kwaliteiten. Net als de zon en de maan, yin en yang, links en rechts, mannelijk en vrouwelijk, dragen wij ook al deze kwaliteiten in ons. Als deze elementen met elkaar in evenwicht zijn dan kunnen we optimaal functioneren, groeien, gezond en gelukkig zijn.

Wat doe je tijdens een yogales?
Tijdens de Yogalessen worden verschillende inspannende (krachtige) en ontspannende houdingen afgewisseld, in combinatie met adembewustzijn, en aandachtsmeditatie ofwel mindfulness. Zo ontstaat er weer evenwicht, verbinding, stroming. Het is belangrijk dat jij tijdens de yogales de ruimte voelt jezelf te zijn, te voelen wat jouw lichaam je vertelt en daar gericht aandacht aan te besteden.

Personal Yoga & Pilates
Het kan voorkomen dat je het gevoel hebt dat starten in een groep met Yoga teveel is. Of het kan zijn dat je specifieke doelen hebt gesteld waardoor Yoga en/of Pilates meer maatwerk is. Onze docenten kunnen je 1 op 1 begeleiden en samen met je werken aan de doelstellingen.

Long Covid en Yoga
Zeven op de tien volwassenen die langdurige klachten hebben overgehouden aan een coronabesmetting zeggen niet of minder te kunnen werken, aldus een bericht op nu.nl.

Heb je Corona gehad en heb je nog steeds last van kortademigheid, benauwdheid, slecht slapen, weinig energie of extreme vermoeidheid? Dan heb je waarschijnlijk Long Covid. Ook als je niet in het ziekenhuis bent beland, kan het zijn dat je na maanden nog last hebt van klachten.

Onderzoek door artsen van het Amsterdam UMC en het Radboudumc wijst uit dat bij Long Covid-patiënten het middenrif ernstig is aangetast. Het zijn niet (meer) de longen zelf, maar de belangrijkste ademspier die is verzwakt. Daardoor is een gezonde, diepe, diafragmale adem niet meer mogelijk. De schade aan het middenrif is te vergelijken met wat men ziet bij mensen met een vergevorderde spierziekte.

Het resultaat van een beschadigd middenrif: een hoge ademhaling, een gespannen gevoel (fysiek en mentaal) en een gebrek aan energie. Een loopje van de woonkamer naar de keuken kan dan voelen als een halve marathon.

Het goede nieuws is: er is iets aan te doen! Je kunt je middenrif versterken door middel van ademoefeningen en zo werken aan een gezonde ademhaling. Vaak worden de ademoefeningen gecombineerd met zachte yogahoudingen en ontspanningsoefeningen. Want als je niet kunt ontspannen, kun je ook niet diep ademen.


Trajecten -> indeling 3 groepen:
1. Ernstige long covid klachten
2. Matige long covid klachten
3. Lichte long covid klachten

 


Stap 1. Eerste intake
Duur: afhankelijk van belastbaarheid, maar ga uit van 45 minuten totaal.

Stap 2. Samen bepalen de ernst van de klachten.

1) ERNSTIG: Bij Lotuszen bieden we privéles aan voor mensen met Long Covid om het herstelproces te ondersteunen. En omdat ieder mens anders in elkaar zit, stellen we voor iedereen een persoonlijk oefenprogramma samen. Elke week 45-60 minuten. Je krijgt een programma op maat met asana’s, ademoefeningen en meditatie. Kosten: 60-75 per keer, inclusief een Bachbloesem op maat voor emotionele ondersteuning.

2) MATIG: Wekelijkse lessen voor een periode van 6-12 maand. Voor 38,85 per maand mag je 5 lessen volgen per maand. Voorkeur Long Covid Yoga, maar mag ook Yinyoga, Qigong, Hatha Yoga, Mindful Yoga, of Tibetaanse yoga/Lujong.

3) LICHT: Wekelijkse lessen voor een periode van 3 maand. Voor 46,20 per maand mag je 5 lessen volgen per maand. 1 x per week. Voorkeur Long Covid Yoga, maar mag ook Yinyoga, Qigong, Hatha Yoga, Mindful Yoga, of Tibetaanse yoga/Lujong.

Heb je interesse? Neem dan contact met ons op.