Yoga

Brengt je terug naar je gevoel

Yoga

Brengt je terug naar je gevoel

Wat leer je precies met Yoga?
“Yoga is een filosofie uit India en bestaat uit verschillende onderdelen. De vorm die wij kennen, de fysieke vorm, wordt bij yoga gebruikt om je lichaam sterker en flexibeler te maken, ter voorbereiding op je meditatie. Andere onderdelen van yoga zijn de omgang met je medemens, eetgedrag en mediteren.”

Waarom is Yoga goed voor je?
Yoga helpt je om bewuster te worden van je lichaam en je lichaamshouding hiermee te verbeteren, omdat je bewegingen uitvoert die heel goed zijn voor je lichaam. Het langer vasthouden van houdingen zorgt ervoor dat je botten versterkt worden en dat je minder kans hebt op bijvoorbeeld osteoporose (botontkalking).

Wat is de essentie van Yoga?
Yoga beoefenen we om dichter bij de kern van onszelf te komen. De fysieke houdingen zijn er om ons voertuig (het lichaam) soepel en sterk te houden, maar ook om energie te laten stromen, blokkades op te lossen en dieper in contact met ons lichaam te komen.

Wat vindt de wetenschap van Yoga? Klik hier.. om er meer over te lezen.

Welke lesvormen kan ik volgen waar elementen uit de Yoga verwerkt zijn?
In al onze groepslessen zitten elementen uit de Yoga. We bieden yogastromingen vanuit India, Tibet, Japan. De diverse vormen yoga zijn te volgen bij Lotuszen. Wanneer je een Mindful Pilates les volgt of een Body & Mind Interval, dan begint of eindigt de les altijd met een onderdeel uit de Yoga en/of Mindfulness.

yoga-image16-free-img.jpg

   Lesrooster Zwolle

Wat is Yoga?
Je beoefent tijdens yoga houdingen die je lijf en geest versterken en krachtig maken, met daarnaast rustige, verdiepende houdingen die je geest en lijf ruimer maken, kalmeren en openen. Het gaat om het evenwicht tussen de verschillende kwaliteiten. Net als de zon en de maan, yin en yang, links en rechts, mannelijk en vrouwelijk, dragen wij ook al deze kwaliteiten in ons. Als deze elementen met elkaar in evenwicht zijn dan kunnen we optimaal functioneren, groeien, gezond en gelukkig zijn.

Wat doe je tijdens een yogales?
Tijdens de Yogalessen worden verschillende inspannende (krachtige) en ontspannende houdingen afgewisseld, in combinatie met adembewustzijn, en aandachtsmeditatie ofwel mindfulness. Zo ontstaat er weer evenwicht, verbinding, stroming. Het is belangrijk dat jij tijdens de yogales de ruimte voelt jezelf te zijn, te voelen wat jouw lichaam je vertelt en daar gericht aandacht aan te besteden.

Personal Yoga, Pilates, Meditatie & Adem
Een op maat gemaakt programma speciaal voor jou. Het kan voorkomen dat je het gevoel hebt dat starten in een groep teveel is. Of het kan zijn dat je specifieke doelen hebt gesteld waardoor Yoga en/of Pilates meer maatwerk is. Doelstellingen kunnen zijn: Werken aan je lichaam, door conditie en krachtopbouw. Maar kan ook zijn lichamelijk en geestelijk sterk worden na een ongeval, ziekte of operatie. Het kan ook zijn dat je de kwaliteit van leven wilt opbouwen na een burn-out of PTSS.
Onze docenten kunnen je 1 op 1 begeleiden en samen met je werken aan de doelstellingen. Vraag een gratis intake gesprek aan en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Long Covid en Yoga
Zeven op de tien volwassenen die langdurige klachten hebben overgehouden aan een coronabesmetting zeggen niet of minder te kunnen werken, aldus een bericht op nu.nl.

Heb je Corona gehad en heb je nog steeds last van kortademigheid, benauwdheid, slecht slapen, weinig energie of extreme vermoeidheid? Dan heb je waarschijnlijk Long Covid. Ook als je niet in het ziekenhuis bent beland, kan het zijn dat je na maanden nog last hebt van klachten.

Onderzoek door artsen van het Amsterdam UMC en het Radboudumc wijst uit dat bij Long Covid-patiënten het middenrif ernstig is aangetast. Het zijn niet (meer) de longen zelf, maar de belangrijkste ademspier die is verzwakt. Daardoor is een gezonde, diepe, diafragmale adem niet meer mogelijk. De schade aan het middenrif is te vergelijken met wat men ziet bij mensen met een vergevorderde spierziekte.

Het resultaat van een beschadigd middenrif: een hoge ademhaling, een gespannen gevoel (fysiek en mentaal) en een gebrek aan energie. Een loopje van de woonkamer naar de keuken kan dan voelen als een halve marathon.

Het goede nieuws is: er is iets aan te doen! Je kunt je middenrif versterken door middel van ademoefeningen en zo werken aan een gezonde ademhaling. Vaak worden de ademoefeningen gecombineerd met zachte yogahoudingen en ontspanningsoefeningen. Want als je niet kunt ontspannen, kun je ook niet diep ademen.


Er zijn drie trajecten die we aanbieden:
1. Ernstige long covid klachten
2. Matige long covid klachten
3. Lichte long covid klachten

 


Stap 1. Eerste intake
Duur: afhankelijk van belastbaarheid, maar ga uit van 45 minuten totaal. Dit kan live maar ook via zoom. 

Stap 2. Samen bepalen de ernst van de klachten.

1) Ernstig - Bij Lotuszen bieden we privéles aan voor mensen met Long Covid om het herstelproces te ondersteunen. En omdat ieder mens anders in elkaar zit, stellen we voor iedereen een persoonlijk oefenprogramma samen. Elke week 45-60 minuten. Je krijgt een programma met asana’s, ademoefeningen en meditatie. Kosten: € 75,- per keer, inclusief een Bachbloesem advies met mix op maat voor emotionele ondersteuning.

2) Matig - Wekelijkse lessen voor een periode van 6-12 maand. Voor € 38,85 per maand mag je 5 lessen volgen per maand. Voorkeur Long Covid Yoga, maar zou ook Yinyoga, Qigong, Hatha Yoga, Mindful Yoga, of Tibetaanse yoga/Lujong zijn als vervolg.

3) Licht - Wekelijkse lessen voor een periode van 3 maand. Voor € 46,20 per maand mag je 5 lessen volgen per maand.
Voorkeur Long Covid Yoga, maar mag ook Yinyoga, Qigong, Hatha Yoga, Mindful Yoga, of Tibetaanse yoga/Lujong.

Heb je interesse? Neem dan contact met ons op.