Yoga

Brengt je terug naar je gevoel

Yoga

Brengt je terug naar je gevoel

Wat leer je precies met Yoga?
“Yoga is een filosofie uit India en bestaat uit verschillende onderdelen. De vorm die wij kennen, de fysieke vorm, wordt bij yoga gebruikt om je lichaam sterker en flexibeler te maken, ter voorbereiding op je meditatie. Andere onderdelen van yoga zijn de omgang met je medemens, eetgedrag en mediteren.”

Waarom is Yoga goed voor je?
Yoga helpt je om bewuster te worden van je lichaam en je lichaamshouding hiermee te verbeteren, omdat je bewegingen uitvoert die heel goed zijn voor je lichaam. Het langer vasthouden van houdingen zorgt ervoor dat je botten versterkt worden en dat je minder kans hebt op bijvoorbeeld osteoporose (botontkalking).

Wat is de essentie van Yoga?
Yoga beoefenen we om dichter bij de kern van onszelf te komen. De fysieke houdingen zijn er om ons voertuig (het lichaam) soepel en sterk te houden, maar ook om energie te laten stromen, blokkades op te lossen en dieper in contact met ons lichaam te komen.

Wat vindt de wetenschap van Yoga? Klik hier.. om er meer over te lezen.

Welke lesvormen kan ik volgen waar elementen uit de Yoga verwerkt zijn?
In al onze groepslessen zitten elementen uit de Yoga. We bieden yogastromingen vanuit India, Tibet, Japan. De diverse vormen yoga zijn te volgen bij Lotuszen. Wanneer je een Mindful Pilates les volgt of een Body & Mind Interval, dan begint of eindigt de les altijd met een onderdeel uit de Yoga en/of Mindfulness.

Teal And White Modern Minimalist Benefits Of Yoga Instagram Post-2

  Ruim 15 jaar ervaring

  Al 1700+ mensen zijn je voorgegaan

  Meest veelzijdige lessen van Zwolle

  Doe wat bij je past om dit moment

   Ruim 15 jaar ervaring
   1700+ mensen zijn je voorgegaan
  Online vanuit huis te volgen
   Doe wat bij je past op dit moment

HERSTELYOGA

Bij gezondheidsklachten | Herstelyoga is bedoeld voor mensen die herstellen van de gevolgen van Long Covid, chronische ziekte, kanker of stress/burn-out

Herstelyoga maakt gebruik van veilige en effectieve mind-body technieken zoals:
- Zachte Yoga bewegingen en houdingen (asana’s)
- Kalmerende ademtechnieken (o.a. pranayama’s)
- Mindfulness, Meditatie en Compassie-oefeningen
- Diepe ontspanningstechnieken zoals Yoga Nidra en Restorative
- Helende klanken
- Visualisaties
Achtergrond: Aplomb Yoga, Van Dixhoorn methode, Middendorf ademmethode, Kashmir Yoga, Stoelyoga, Restorative yoga en Yoga nidra, Hormoonyoga, Dru Yoga, specialisatie: Herstelyoga bij kanker.

Er worden verschillende oefen-opties aangeboden, zodat ieder de les op eigen niveau kan volgen. “Het gezonde deel van jezelf, en het gezonde deel van je lichaam wordt aangesproken en is steeds de basis vanuit gewerkt wordt. Elke keer weer. Door de aandacht te brengen naar het gezonde deel van jezelf, versterk je je interne balans en jouw stabiliteit. Om je uiteindelijk thuis-in-jezelf te voelen”. Met deze helende yogavorm ga je de essentie van yoga ervaren, de diepe stilte. Een reis terug naar het oer-vertrouwen, terug naar de ervaring van ‘aanwezig zijn in alles wat je doet’.

Deze les is geschikt voor deelnemers:
* met een chronische ziekte;
* met (post) COVID of adem- of spanning gerelateerde klachten;
* met kanker;
* die te maken hebben met vermoeidheidssyndroom;
* met burn-out of overspannenheid;
* met slapeloosheid;
* met langdurige gezondheidsklachten en de kwaliteit van het leven willen verbeteren.
Er is veel persoonlijke aandacht. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt aangesproken. Er is aandacht voor het gezonde deel van het lichaam en geest.

Wanneer? Elke dinsdag van 18.00 - 19.00uur in het Cultuurhuis Stadshagen, op de derde verdieping. Er zijn nog een paar plekken vrij. Vanaf het najaar zal er ook een groep op donderdag opstarten bij voldoende aanmeldingen.
Meld je aan en heb je vragen, dan stuur een mail naar support@lotuszen.nl.
Docent: Cynthia Collet-van Dijk

Stap 1. Eerste intake
Duur: afhankelijk van belastbaarheid, maar ga uit van 45 minuten totaal. Dit kan live maar ook via zoom. 

Stap 2. Samen bepalen de ernst van de klachten.

1) Ernstig - Bij Lotuszen bieden we privéles aan voor mensen met Long Covid om het herstelproces te ondersteunen. En omdat ieder mens anders in elkaar zit, stellen we voor iedereen een persoonlijk oefenprogramma samen. Elke week 45-60 minuten. Je krijgt een programma met asana’s, ademoefeningen en meditatie. Kosten: € 75,- per keer, inclusief een Bachbloesem advies met mix op maat voor emotionele ondersteuning.

2) Matig - Wekelijkse lessen voor een periode van 6-12 maand. Voor € 38,85 per maand mag je 5 lessen volgen per maand. Voorkeur Herstelyoga, maar zou ook Yinyoga, Qigong, Hatha Yoga, Mindful Yoga, of Tibetaanse yoga/Lujong zijn als vervolg.

3) Licht - Wekelijkse lessen voor een periode van 3 maand. Voor € 46,20 per maand mag je 5 lessen volgen per maand.
Voorkeur Long Covid Yoga, maar mag ook Yinyoga, Qigong, Hatha Yoga, Mindful Yoga, of Tibetaanse yoga/Lujong.

Heb je interesse? Neem dan contact met ons op.

Herstel yoga rust voor het zenuwsysteem

Wat is Yoga?
Je beoefent tijdens yoga houdingen die je lijf en geest versterken en krachtig maken, met daarnaast rustige, verdiepende houdingen die je geest en lijf ruimer maken, kalmeren en openen. Het gaat om het evenwicht tussen de verschillende kwaliteiten. Net als de zon en de maan, yin en yang, links en rechts, mannelijk en vrouwelijk, dragen wij ook al deze kwaliteiten in ons. Als deze elementen met elkaar in evenwicht zijn dan kunnen we optimaal functioneren, groeien, gezond en gelukkig zijn.

Wat doe je tijdens een yogales?
Tijdens de Yogalessen worden verschillende inspannende (krachtige) en ontspannende houdingen afgewisseld, in combinatie met adembewustzijn, en aandachtsmeditatie ofwel mindfulness. Zo ontstaat er weer evenwicht, verbinding, stroming. Het is belangrijk dat jij tijdens de yogales de ruimte voelt jezelf te zijn, te voelen wat jouw lichaam je vertelt en daar gericht aandacht aan te besteden.

Personal Yoga, Pilates, Meditatie & Adem
Een op maat gemaakt programma speciaal voor jou. Het kan voorkomen dat je het gevoel hebt dat starten in een groep teveel is. Of het kan zijn dat je specifieke doelen hebt gesteld waardoor Yoga en/of Pilates meer maatwerk is. Doelstellingen kunnen zijn: Werken aan je lichaam, door conditie en krachtopbouw. Maar kan ook zijn lichamelijk en geestelijk sterk worden na een ongeval, ziekte of operatie. Het kan ook zijn dat je de kwaliteit van leven wilt opbouwen na een burn-out of PTSS.
Onze docenten kunnen je 1 op 1 begeleiden en samen met je werken aan de doelstellingen. Vraag een gratis intake gesprek aan en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Voordelen die je kunt behalen!

✓ Positiever gevoel
✓ Minder faalangst
✓ Ervaar minder angst voor financiën

✓ Ervaar minder spanning
✓ Minder slaapproblemen
✓ Minder hoofd- en nek pijn

✓ Wordt rustiger als mens
✓ Meer vertrouwen
✓ Meer energie

✓ Ervaar minder angst voor gezondheid
✓ Ervaar minder angst voor de dood
✓ Voel je een beter en gelukkiger mens

 

   Lesrooster Zwolle