Mentaal herstel plan

Graag je innerlijke geluk vergroten?

Mentaal herstel

Graag je innerlijke geluk vergroten?

Hoe gaat het met mijn Mentaal welbevinden?
Steeds meer wordt er gezocht op google naar de woorden Mentaal welbevinden. Volgens het RIVM heeft een kwart van de jongvolwassenen problemen met het mentaal welbevinden. Dat zijn schrikbarende cijfers. In dit artikel gaan wij dieper in op wat Mentaal welbevinden nou precies is, maar ook waardoor het komt en wat eraan te doen is.

Graag meer lezen?.. Lees meer

 

 

 

 

 

Herstel yoga-vraag hulp
Wat wil Mentaal welbevinden precies zeggen?

Mentaal welbevinden is een vaag concept – je kunt je er weinig bij voorstellen. We spreken daarom ook wel over geluk. Geluk wordt vaak gelijkgesteld aan genot of ‘genieten’. Dat gaat over het tijdelijk ervaren van positieve gevoelens. Maar geluk is veel meer dan dat!

Op basis van vele onderzoeken naar mentaal welbevinden is er een consensus dat geluk niet alleen te maken heeft met emotie en gevoelens, maar ook met cognitie en verbondenheid met andere mensen en de wereld rondom ons. Anders gesteld: mentaal welbevinden wordt gezien als een multifactorieel concept: het is één concept met daaronder verschillende deelcomponenten of subfactoren. Hierbij wordt verondersteld dat de verschillende factoren van welbevinden op een hoger niveau complementair zijn aan elkaar waardoor ze uiteindelijk tot dezelfde uitkomst leiden.

Waarom Jong volwassen?
“Veel jongeren en jongvolwassenen ervaren druk om te presteren en dit lijkt toe te nemen,” aldus een themaverkenning van de Volksgezondheid Toekomstverkenning 2018 van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Deze ontwikkeling kon volgens het RIVM ook consequenties hebben voor de psychische gezondheid van jongeren en jongvolwassenen en mogelijk leiden tot meer burn-out of burn-outachtige klachten.

Gelukkig zijn..
Een gelukkig leven … Dat wensen we elkaar allemaal toe.
Maar je ‘gelukkig voelen’ of ‘gelukkig zijn’: wat is dat precies? Het Vlaams Instituut Gezond Leven verzamelde alle belangrijke wetenschappelijke kennis over geluk – Wat is het? Hoe kun je eraan werken? – in de geluksdriehoek.

Met de geluksdriehoek willen we informeren en inspireren. We willen mensen bewuster maken over geluk. En over hoe ze zich gelukkig en goed in hun vel kunnen voelen. We willen hen de weg wijzen over wat ze kunnen doen om zelf aan hun geluksgevoel te werken.

Om geluk te kunnen ervaren in deze tijd is er meer nodig om de 3 pijlers van de geluksdriehoek te kunnen verwezenlijken. Door items als; oorlog, inflatie, werkdruk (krapte arbeidsmarkt), klimaatcrisis en de energiecrisis is er nogal wat op ons afgekomen.

Al deze items kun je zelf geen invloed op uitbrengen. Het heeft dan eigenlijk ook geen zin om je er druk over te maken omdat je zelf te weinig invloed erop hebt. Om je persoonlijke geluk te kunnen nastreven is het dus van belang om los te komen van al deze spanningsfactoren.

Hoe kun je loskomen van spanningsfactoren?

Geluksdriehoek Lotuszen

Zelf je geluk creëren
Je hebt zelf wel degelijk invloed op je geluk.
Alles waarin we leven is energie. Zo ook onze gedachten. Met onze gedachten kun je invloed hebben op hoe je je voelt. Het universum is de spiegel van je gedachten en handelen. Wanneer je negatief bent en erg bezig bent met alles wat er in de wereld gebeurt, dan zal dit ook als gevolg hebben dat je hiervan erg veel last zult ervaren. Maar wanneer je meer met je aandacht naar binnen gaat, de verstilling opzoekt en leeft naar je intuïtie en minder bezig bent met wat er in de wereld gaande is en je eigen intuïtieve koers vaart je weinig tot geen last zult ervaren.

Minder angst, voorspoed en geluk
Problemen en stress ervaren we vaak in het borst en hoofdgebied, Met als gevolg hoofdpijn, druk op de borst klachten in de nek en onderrug. Daardoor ontstaat er nog meer slapeloosheid waardoor er nog meer gedachten komen die niet reëel zijn en je nog meer stress geven. Het gevolg is steeds meer spanning met uiteindelijk het gevolg dat het lichaam gaat protesteren of je niet meer goed kunt functioneren door alle gedachten en drukte in je hoofd.

Door de spanning in eerste plaats al meer te verdelen over het gehele lichaam i.p.v. alleen in het bovenlichaam en hoofd, zal spanning al veel beter te dragen zijn. Daarnaast een mindset creëren waarin je je eigen leven gaat leven wat voor jou goed voelt zonder last te hebben van angst. Tot slot de verbinding te zoeken met gelijkgestemde mensen. Samen lief en leed delen, elkaar helpen en samen genieten van alles wat de natuur ons heeft geschonken.

Dit klinkt makkelijk maar is dat ook zo?
Helaas door de virtuele wereld waarin wij zitten middels smartphones, games, televisie zijn wij verder dan ooit weg van de natuur. We kunnen bijna niet meer genieten van de natuur zonder dit op z’n minst te delen met de virtuele wereld via bijvoorbeeld Insta of Facebook.
Herstel yoga (5)
ADVIESGESPREK BIJ
Corrigeren Cynthia Lotuszen

Teruggaan naar de essentie is een antwoord op onze hulpvraag
Yoga, Pilates klinkt voor veel mensen zweverig. Dat is absoluut een mis understanding Yoga en Pilates is niets meer dan lichaamswerk waarbij je meer aandacht hebt voor je lichaam en minder voor de buitenwereld. Juist door groepslessen te volgen met gelijkgestemden en te ervaren wat Yoga en Pilates je een andere kijk op de buitenwereld geeft en tegelijkertijd het zicht naar je binnenwereld vergroot pak je eigenlijk twee vliegen in een klap.
Door met aandacht naar de essentie van je eigen natuur te gaan zul je steeds meer senang worden en oprecht het geluk in jezelf gaan vinden. Uiteraard gaat dit met vallen en opstaan. Maar door er wekelijks aandacht aan te schenken ben je constructief je lichaam en geest weerbaarder aan het maken voor de grote wereld.

Waarom Lotuszen?
Lotuszen biedt alle componenten in haar lessen om volledig jezelf te kunnen zijn. Leren meer naar je gevoel te luisteren zowel fysiek als het stemmetje in je hoofd. En Lotuszen zorgt voor verbinding met gelijkgestemden.

Stop met vechten en schenk aandacht aan je eigen geluk wanneer jij gelukkig bent, kun je er ook voor de ander en je dierbaren zijn.
Wekelijks geven wij vele Yoga, Pilates lessen met ieder zijn eigen doel. Je volgt lessen die bij je passen op dit moment. Geen vast stramien, volledige vrijheid. Geen religie maar een levensovertuiging die prima samen kan gaan met je religie mocht je daarmee verbonden zijn.

Nu is het mogelijk om 3 verschillende lessen te volgen binnen 2 weken om zelf te voelen wat onze lessen met je geluksgevoel doet.
Neem contact met onze adviseur om het juiste advies in te winnen welke lessen nu het beste bij je passen.

Gratis adviesgesprek aanvragen?

Door het invullen van het onderstaande formulier ben je een stap dichterbij om je te kunnen aansluiten bij Lotuszen. Maar de gegevens worden veilig opgeslagen en niet gedeeld met derden! Ook bij het invullen van dit formulier ben je 100% nog niet een abonnement of wat dan ook aan gegaan. Het is volledig vrijblijvend!

Herstel yoga-bellen

   Lesrooster Zwolle