Long Covid en Yoga

Yoga heilzaam bij Long Covid

Long Covid en Yoga

Yoga heilzaam bij Long Covid

Long Covid en Yoga

Zeven op de tien volwassenen die langdurige klachten hebben overgehouden aan een coronabesmetting zeggen niet of minder te kunnen werken, aldus een bericht op nu.nl.

Heb je Corona gehad en heb je nog steeds last van kortademigheid, benauwdheid, slecht slapen, weinig energie of extreme vermoeidheid? Dan heb je waarschijnlijk Long Covid. Ook als je niet in het ziekenhuis bent beland, kan het zijn dat je na maanden nog last hebt van klachten.

Onderzoek door artsen van het Amsterdam UMC en het Radboudumc wijst uit dat bij Long Covid-patiënten het middenrif ernstig is aangetast. Het zijn niet (meer) de longen zelf, maar de belangrijkste ademspier die is verzwakt. Daardoor is een gezonde, diepe, diafragmale adem niet meer mogelijk. De schade aan het middenrif is te vergelijken met wat men ziet bij mensen met een vergevorderde spierziekte.

Het resultaat van een beschadigd middenrif: een hoge ademhaling, een gespannen gevoel (fysiek en mentaal) en een gebrek aan energie. Een loopje van de woonkamer naar de keuken kan dan voelen als een halve marathon.

Het goede nieuws is: er is iets aan te doen! Je kunt je middenrif versterken door middel van ademoefeningen en zo werken aan een gezonde ademhaling. Vaak worden de ademoefeningen gecombineerd met zachte yogahoudingen en ontspanningsoefeningen. Want als je niet kunt ontspannen, kun je ook niet diep ademen.


Er zijn drie trajecten die we aanbieden:
1. Ernstige long covid klachten
2. Matige long covid klachten
3. Lichte long covid klachten

 


Stap 1. Eerste intake
Duur: afhankelijk van belastbaarheid, maar ga uit van 45 minuten totaal. Dit kan live maar ook via zoom. 

Stap 2. Samen bepalen de ernst van de klachten.

1) Ernstig - Bij Lotuszen bieden we privéles aan voor mensen met Long Covid om het herstelproces te ondersteunen. En omdat ieder mens anders in elkaar zit, stellen we voor iedereen een persoonlijk oefenprogramma samen. Elke week 45-60 minuten. Je krijgt een programma met asana’s, ademoefeningen en meditatie. Kosten: € 75,- per keer, inclusief een Bachbloesem advies met mix op maat voor emotionele ondersteuning.

2) Matig - Wekelijkse lessen voor een periode van 6-12 maand. Voor € 38,85 per maand mag je 5 lessen volgen per maand. Voorkeur Long Covid Yoga, maar zou ook Yinyoga, Qigong, Hatha Yoga, Mindful Yoga, of Tibetaanse yoga/Lujong zijn als vervolg.

3) Licht - Wekelijkse lessen voor een periode van 3 maand. Voor € 46,20 per maand mag je 5 lessen volgen per maand.
Voorkeur Long Covid Yoga, maar mag ook Yinyoga, Qigong, Hatha Yoga, Mindful Yoga, of Tibetaanse yoga/Lujong.

Heb je interesse? Neem dan contact met ons op.

Klachten van Long Covid?

Vraag een Intake gesprek aan

Door het invullen van het onderstaande formulier zal onze Yoga therapeut contact opnemen. Samen gaan jullie het gesprek aan om erachter te komen of Yoga in jouw geval kan helpen. De gegevens worden veilig opgeslagen en niet gedeeld met derden! Dit intake gesprek is vrijblijvend en zijn geen kosten aan verbonden!

   Lesrooster Zwolle