Sommigen zien onmiddellijk het beeld van een volle, naar wierook ruikende, zolderkamer met een alternatieve docent in geitenwollen sokken die met een lijzige stem lesgeeft.

Een eerste vooroordeel dat over yoga leeft, is dat het ‘zweverig’ zou zijn. Wees gerust. Wij zijn praktisch ingesteld en houden van aanpakken. Binnen onze opleidingen hebben we geleerd om juist niet ‘lijzig’ te gaan praten. Ook wij zijn daar allergisch voor omdat het afleidt.

Wij vinden yoga helemaal niet zweverig maar juist zeer praktisch; met beide benen op de grond. We doen dikwijls stevige oefeningen die je uitdagen je grenzen te verkennen én te respecteren.

Alleen voor vrouwen
Sommigen denken dat yoga alleen voor vrouwen is. In het Westen is inderdaad het merendeel van de deelnemers vrouw. Ook in onze lessen zijn het aantal mannen op de vingers van één hand te tellen. Echter dit is wel aan het veranderen meer en meer mannen weten de ingang van yoga studio’s te vinden.
In India werd yoga vroeger voornamelijk door mannen beoefend. Mannen zijn dan ook van harte welkom. Ook zij worden met pittige oefeningen uitgedaagd om hun grenzen te verkennen. Wanneer je op de yogamat leert om te gaan met je grenzen, kun je dat vaak ook makkelijker in de praktijk, bijvoorbeeld in je werk. Dat komt goed van pas als je baas je een nieuwe taak in de schoenen wil schuiven. 

Vlees noch vis
“Yoga wordt beoefend door bleek uitziende types die vegetarisch zijn”, is ook zo’n gedachte. Als je op yoga komt, hoef je het eten van vlees niet te laten. Je bepaalt zowiezo helemaal zélf wat je doet of laat. Wél kun je je in de loop van tijd meer bewust worden van wat je je lichaam toevertrouwd (je bent wat je eet) en welke invloed voeding op je heeft.

Waarom niet gewoon proberen wat yoga in jouw leven kan betekenen.
Wellicht is het tijd om zelf eens te ervaren wat yoga voor jou kan betekenen.
Misschien krijg je we wel een evenwichtiger leven door. En misschien gaan de spanningsklachten in je nek of rug wel over. Wellicht wordt het makkelijker om voor jezelf op te komen.

Zou het niet geweldig zijn om alle vormen van  yoga 30 dagen te proberen?
Lotuszen biedt nu deze mogelijkheid om 30 dagen yoga te proberen waardoor je na deze 30 dagen echt kunt zeggen of dit iets voor je is of niet.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.