Ik kon niet meer uit m’n bed komen, Yoga heeft mijn leven compleet veranderd.

Mijn naam is Cynthia Collet, ben 44 jaar, gelukkig getrouwd en moeder van twee heerlijke kinderen. In 2007 ben ik ziek geworden, van het één op het andere moment stopte mijn schildklier met werken en kreeg ik de diagnose ‘ziekte van Hashimoto’. Van
de huisarts kreeg ik medicijnen mee en werd naar huis gestuurd. ‘Je leert er wel mee leven’. Daar stond ik dan, als getrouwde werkende
moeder van 2 kinderen, altijd actief geweest, werken, lesgeven, sporten, uitgaan, en ineens uitgeput en futloos door het leven…. Ik was zó moe dat ik niet meer uit mijn bed kon komen. Dit was erg beangstigend en een onzekere tijd. Even krijg je hulp, maar dan sta je er alleen voor, die angst, eenzaamheid en dat verdriet heeft me dichterbij mezelf gebracht, en doen beseffen dat ik de enige ben die iets kan veranderen aan mijn situatie en mijn leven.

Ik ben zelf verantwoordelijk, en ik vond het mijn plicht om mezelf aan te pakken en aan mijn ‘totale gezondheid’ te werken. Waarom kreeg ik ineens schildklierproblemen? Wat is hiervan de psychologische en spirituele reden? Dit ben ik gaan uitzoeken en tezamen met diverse alternatieve therapeuten en aangepaste voeding, supplementen, yoga, meditatie en gezonde leefstijl was ik binnen 2 jaar weer aardig op niveau, heb nog wel een paar terugvallen gehad, recentelijk ook, dat blijft beangstigend. Ik ben nu 10 jaar verder, ik heb jaren Thyrax geslikt, schildkliermedicijn, en nu inmiddels Tirosint (minder hulp- en vulstoffen), en probeer dagelijks balans te bewaker op alle vlakken, hoe lastig soms ook met een gezin met tieners, een eigen bedrijf, en daarnaast de sociale contacten onderhouden.

Yoga heeft mij geholpen mijn balans terug te vinden tussen lichaam en geest
Op een bepaald moment ben ik begonnen met yoga. Ik associeerde yoga met rare kapriolen uithalen die de meeste mensen niet kunnen en ik zeker niet, ik ben zeker niet lenig en heb een hoge spiertonus van nature. Maar gelukkig leerde ik een docente kennen die yoga anders aanbood. Meer met respect voor je eigen lichaam en werken vanuit je eigen kunnen en aandacht voor het gezonde deel van het lichaam, ipv je te richten op datgene wat je niet meer kunt. Dit was zo prettig dat het yoga beoefenen mij steeds meer voldoening gaf en voordat ik het wist was yoga en alles wat daarbij kan horen een onderdeel van mijn leven geworden. Ik voelde me met de dag energieker worden en voor mij begon de zon weer te schijnen. Ik had mijn innerlijke kracht teruggevonden.

Ik was zo blij dat ik het wel van de Peperbus af wilde schreeuwen
Op een bepaald moment was het voor mij duidelijk, als ik hier zoveel voordeel uit haal dan werkt dit ongetwijfeld ook voor andere mensen die om wat voor reden ook graag iets willen veranderen in het leven. Voor mij genoeg motivatie om te gaan starten met een opleiding, voor mezelf, maar ook om nog veel meer mensen te gaan overtuigen dat Yoga een geweldige meerwaarde voor je is voor een gezond en gelukkig leven.

Ik wilde graag lessen aanbieden om zo meer mensen te kunnen laten ervaren wat een positieve effecten Yoga heeft op je leven

Zo was het idee geboren om een onthaastingsstudio te beginnen waar mensen zich thuis voelen en kunnen komen voor ontspanning en inspanning. Beide facetten zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Leven vanuit ontspanning is de basis die je leert integreren in je leven. Voor mij komt zo een droom uit.

Inmiddels is er een grote groep mensen die wekelijks de lessen volgt bij Lotuszen
Uiteindelijk waren wij in september 2012 gestart met een studio in het Cultuurhuis in Stadshagen. En wat ik al vermoedde, de interesse in onthaasten is meer dan ooit aanwezig. Inmiddels mede door onze Lotuszen leden hebben wij een volgende stap kunnen maken een eigen huurpand aan de Belvederelaan 25 in hartje Stadshagen. Daar kunnen wij nog meer lessen aanbieden en er zijn zelfs twee praktijkruimtes waar diverse behandelingen worden gegeven.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.