“IT ALWAYS SEEMS IMPOSSIBLE UNTIL IT’S DONE”

Pedicure
Waarom naar de pedicure?

Uw voeten verdienen uw aandacht! Realiseert u zich eens hoeveel kilometers u in uw leven door uw voeten wordt gedragen… Vreemd genoeg blijkt slechts een kwart van alle Nederlanders geregeld hun voeten te laten verzorgen, terwijl we dit deel van ons lichaam enorm zwaar belasten!

U hoeft niet rond te blijven lopen met pijnlijke voeten, veel problemen kunnen eenvoudig voorkomen of verholpen worden door een bezoekje aan een vakbekwame pedicure. De pedicure geeft uw voeten de behandeling die ze nodig hebben. Iedereen is gebaat bij een goede voetverzorging, of u nu veel zit, staat of loopt. Denk aan uw gezondheid en vergeet uw voeten niet!

TIPS
Hieronder vindt u nog enkele tips voor de verzorging van uw voeten:

UW VOETEN WASSEN
Was uw voeten dagelijks met handwarm water en liever niet met zeep. Maar blijf niet te lang in het water met uw voeten, want – hoe vreemd dat ook mag klinken – een droge huid kan daarvan het gevolg zijn. Droog uw voeten na het wassen altijd zeer goed af met een schone handdoek, vooral tussen de tenen. Trek daarna niet meteen uw sokken aan, maar geef uw voeten de kans om te drogen.

VOCHTREGULERENDE CRÈME
Uw voeten hebben baat bij een goede vochtregulerende crème. Breng de crème aan op de gehele voet, behalve tussen de tenen. Bij ieder seizoen hoort een voetencrème, maar ook bij ieder huidtype hoort een voetencrème. Vraag dus aan uw pedicure welke crème bij u past.

VOORKOM INGEGROEIDE TEENNAGELS
Een ingroeiende teennagel is een pijnlijke aandoening die zo snel mogelijk moet worden verholpen. De grootste risicofactoren voor het ontstaan van ingroeiende teennagels zijn:

– Druk door slecht passende schoenen.
– Het verkeerd (te kort) knippen van nagels.
– Een weke nagelomgeving door veel baden of transpiratie.

VOORKOM PROBLEMEN BIJ HET NAGELS KNIPPEN
Het goed knippen van uw teennagels is erg belangrijk en kan veel problemen voorkomen. Gebruik bij voorkeur een goede nagelknipper of nageltang, knip de nagels recht af en vooral ook niet te kort. De hoeken mag u zonodig iets afronden met een vijl. Knip uw nagels niet rond om het ingroeien van teennagels te voorkomen.

LAAT KLOVEN BEHANDELEN
Kloven zijn plekken waar de huid gespleten is doordat deze minder elastisch is geworden. De kloven komen meestal in de eeltranden aan de hiel voor, juist als de huid extra droog is. Deze kloven worden vaak veroorzaakt door het dragen van te kleine slippers of sandalen. Je kunt zelf veel doen om kloven te voorkomen:

– 1 x per week vijlen op een droge huid; in 1 richting!
– Iedere avond uw voeten insmeren met crème.

Overigens: als er echt een kloof dreigt laat u dan direct behandelen! Dit voorkomt veel pijn.

SCHOENEN KOPEN
Goede en goed passende schoenen zijn een weldaad voor uw voeten. Volgens onderzoek kunt u het beste in de namiddag uw schoenen kopen. In de loop van de dag kunnen uw voeten namelijk een beetje opzwellen. Op die manier voorkomt u onnodig knellende schoenen en… voetproblemen! Let bij uw aanschaf ook op de breedte van de schoen. Een maatje groter nemen als de schoen te smal is is geen oplossing!

VERHELP EELTRANDEN AAN DE HIEL
Wanneer u eeltranden aan de hiel hebt komt dit meestal doordat u op te kleine schoenen met een ‘open hiel’ loopt. Hierdoor hangt de huid min of meer over de rand van de achterzijde van de schoen. Een echt zomerverschijnsel. De aanwas van eelt geeft vaak een brokkelige rand. Soms lijkt het een dikke eeltrand, maar bij behandeling blijkt het slechts een dunne eeltlaag te zijn. Voorkom de eeltrand door het dragen van goede schoenen!

SCHIMMELINFECTIE AAN DE VOETHUID OF NAGELS
Heeft u last van schimmelinfectie aan de voethuid of nagels? Gebruik dan een aparte schone handdoek voor het afdrogen van uw voeten. Gebruik deze handdoek eenmalig en was hem op minimaal 60°.

Tips:

Je bent niet gelukkig door wat je meemaakt, maar je bent gelukkig door de manier waarop je ermee omgaat

Cadeaubon

Geef een heerlijke massage
cadeau aan vrienden, familie,
collega's en kennissen

Lekker onthaasten

Geniet van een heerlijk
ontspannen massage er zijn
vele massage vormen mogelijk

Behandeling op maat

Ervaar een behandeling op maat wij adviseren
aan de hand van uitgebreide anamnese
waar wij de hulpvraag duidelijk wordt

Maak een Massageafspraak

Muziek om te ontspannen:

Yoga helpt genezen!

Er zijn vele vormen van Yoga en wij kunnen ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wij willen je helpen met jouw zoektocht. Zoek de juiste yoga!.

Hatha Yoga
%
Tibetaanse Yoga
%
Indiase Yoga
%
Japanse Yoga
%
Yin Yoga
%

Over ons

Lotuszen onthaastingsstudio is in de zomer van 2012 gestart in het Cultuurhuis in Zwolle-Stadshagen. Onthaasten is een noodzakelijke beweging in deze drukke en gehaaste maatschappij. De dagelijkse balans tussen inspanning en ontspanning is vaak ver te zoeken. Wij hebben beide tijden gekend van veel stress, spanning en ziekte. Onze zoektocht naar ontspanning, beweging en gezondheid werd ons hogere gezamenlijke doel. Onze missie en visie is hierop gebaseerd.
Lees meer>>>

Waarom Lotuszen

* Professionele therapeuten
* Verschillende behandel ruimtes
* Goede samenwerking therapeuten
* Persoonlijke informele sfeer!
* Gratis parkeren!
* Beoordeeld met gem. 8.5!
* Airco aanwezig

Onze locatie's

Stel een vraag

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please type your message.

Aangesloten bij:

kvk-nr.: 60900393
btw-nr.: NL854110707B01