“IT ALWAYS SEEMS IMPOSSIBLE UNTIL IT’S DONE”

Acupunctuur

Bij acupunctuur worden extreem dunne naalden op strategische punten in het lichaam geplaatst ter vermindering van pijn of symptomen bij kwalen of ziektes. Miljoenen mensen over de wereld zeggen baat bij acupunctuur te hebben. Deze vorm van geneeskunst zou onder andere hoofdpijn, vermoeidheid en lage rugpijn verhelpen en ook pijn en misselijkheid verminderen bij een chemokuur. Maar hoe kunnen een paar naalden in de huid dit voor elkaar krijgen? Bestaat er wetenschappelijk bewijs voor de werking? Hoe gaat acupunctuur in zijn werk en waar moet je op letten bij het uitzoeken van een acupuncturist?

Chinese zienswijze

Volgens de traditionele Chinese geneeskunde (TCG) zijn lichaam en geest van de mens als één. Dat betekent dat lichamelijke, emotionele en geestelijke ontwikkelingen elkaar voortdurend beïnvloeden. Ziekte is geen op zichzelf staand verschijnsel, maar een lichamelijke of geestelijke uiting van een verstoring in het algehele welzijn. Deze verstoring ontstaat doordat de energiehuishouding van de mens uit balans is.

Energiestroom

Acupunctuur kan volgens Chinese beoefenaars de energiebalans herstellen. Door naalden op een bepaalde manier op of langs meridianen –kanalen in het lichaam waarlangs energie circuleert te plaatsen, kan een acupuncturist de energiestroom beïnvloeden. Hierdoor zou een betere doorstroom en verdeling van energie ontstaan, de zogenoemde Qi.

Westerse benadering

Veel Westerse beoefenaars zien de acupunctuurpunten als plaatsen waar zenuwen, spieren en bindweefsel gestimuleerd kunnen worden. Deze stimulatie geeft het vrijkomen van natuurlijke pijnstillers zoals endorfinen een boost en doet de bloedstroom toenemen, wat de voordelen van acupunctuur zou kunnen verklaren.

Wetenschappelijk bewijs acupunctuur

Miljoenen mensen zeggen baat te hebben bij behandeling met acupunctuur, van pijnreductie tot het volledig wegnemen van de aandoening. Sceptici zeggen dat acupunctuur alleen werkt omdat mensen erin geloven, het zogenaamde placebo-effect. Uit wetenschappelijke studies komen verschillende uitkomsten naar voren. Uit sommige studies, waarbij het effect van traditionele acupunctuur vergeleken werd met een nagebootste of neppe acupunctuurbehandeling in eenzelfde behandelingsomgeving, bleek er gering verschil in effect te zitten. Uit andere studies (bijvoorbeeld van Andrew Vickers en Klaus Linde) blijkt acupunctuur wel degelijk pijn te verminderen bij aandoeningen als artrose, chronische hoofdpijn, schouderpijn, nekpijn en rugpijn.

Werkt acupunctuur wel of niet voor mij?

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft acupunctuur erkend als officiële geneeswijze. Houdt echter in je achterhoofd dat acupunctuur niet bij iedereen aanslaat. Wanneer jouw symptomen niet binnen een paar weken verminderen, is acupunctuur wellicht niet de juiste behandeling voor jou.

Hoe gaat acupunctuur in zijn werk?

Eerst vindt een onderzoek plaats om de juiste diagnose te stellen. De acupuncturist zal veel vragen stellen over je symptomen, gedrag en leefstijl, de lichaamsdelen bekijken die pijnlijk zijn, de vorm, aanslag en kleur van je tong, de kleur van je gezicht en de kracht, kwaliteit en het ritme van je pols onderzoeken. Het gehele onderzoek duurt ongeveer een uur. De acupuncturist zal een behandelplan met je doornemen die meestal bestaat uit zes tot twaalf behandelingen verdeeld over enkele maanden.

Kan helpen bij:

Je bent niet gelukkig door wat je meemaakt, maar je bent gelukkig door de manier waarop je ermee omgaat

Cadeaubon

Geef een heerlijke massage
cadeau aan vrienden, familie,
collega's en kennissen

Lekker onthaasten

Geniet van een heerlijk
ontspannen massage er zijn
vele massage vormen mogelijk

Behandeling op maat

Ervaar een behandeling op maat wij adviseren
aan de hand van uitgebreide anamnese
waar wij de hulpvraag duidelijk wordt

Maak een Massageafspraak

Muziek om te ontspannen:

Yoga helpt genezen!

Er zijn vele vormen van Yoga en wij kunnen ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wij willen je helpen met jouw zoektocht. Zoek de juiste yoga!.

Hatha Yoga
%
Tibetaanse Yoga
%
Indiase Yoga
%
Japanse Yoga
%
Yin Yoga
%

Over ons

Lotuszen onthaastingsstudio is in de zomer van 2012 gestart in het Cultuurhuis in Zwolle-Stadshagen. Onthaasten is een noodzakelijke beweging in deze drukke en gehaaste maatschappij. De dagelijkse balans tussen inspanning en ontspanning is vaak ver te zoeken. Wij hebben beide tijden gekend van veel stress, spanning en ziekte. Onze zoektocht naar ontspanning, beweging en gezondheid werd ons hogere gezamenlijke doel. Onze missie en visie is hierop gebaseerd.
Lees meer>>>

Waarom Lotuszen

* Professionele therapeuten
* Verschillende behandel ruimtes
* Goede samenwerking therapeuten
* Persoonlijke informele sfeer!
* Gratis parkeren!
* Beoordeeld met gem. 8.5!
* Airco aanwezig

Onze locatie

Stel een vraag

Please enter your name.
Please enter a valid email.
Please enter a message.

Aangesloten bij:

kvk-nr.: 60900393
btw-nr.: NL854110707B01

Chat via What's app